Završena Mala planinarska škola

dsc_0317Nakon četri zabavna i raznolika vikenda završena je Mala planinarska škola.

Škola je oraganizirana od strane HPD Prenj 1933 iz Mostara i Stanice planinarskih vodiča Mostar, a bila je bila namjenjena djeci uzrasta od 9 do 12 godina i imala je za zadaću upoznati mališane sa najljepsim izletištima na hercegovačkim planinama i kod djece razviti ljubav i naviku prema boravku i aktivnostima u prirodi.

Mali planinari posljednjeg vikenda koji su proveli u planinarskoj kući Munika na Risovcu i na području parka prirode Blidinje imali su priliku naučiti dosta stvari važnih za planinarstvo koje i za velike nekad predstavljaju problem.

Naša mala planinarska družina posljednjeg vikenda na Blidinju je prošla kroz osnove planinarske orjentacije i topografije,  pravog odabira mjesta za noćenje i rasklapanja šatora, izgradnje prinudnog planinarskog skloništa (bivaka), loženja logorske vatre, vezanja planinarskih čvorova itd.

Boravak u planinarskoj kući naravno ne podrazumjeva poslugu i servis čišćenja, kao ni brigu starijih za sve sitnice, mali planinari su sve to morali sami, od pripreme jela, raspremanja kuhinje,  spremanja spavaonice, sve do čišćenja kuće u kojoj smo boravili.

Čestitamo cijeloj ekipi na uspješnom pohađanju škole i vidimo se uskoro na novim avanturama.