Stigle markice za 2018. godinu

Dragi članovi članovi HPD Prenj, stigle su markice planinarskog saveza za narednu 2018. godinu. Od narednog redovnog sastanka društva 27.12.2017. godine moguće je uplatiti članarinu za narednu godinu. Stari članovi društva članarinu trebaju uplatiti najkasnije do 31.03.2018. godine. Nakon isteka navedenog datuma prošlogodišnji član koji ne plati članarinu ne smatra se više članom društva i nema prava i obveze predviđene statutom.
Kao što znate članarina je temeljni način financiranja društva i koristi se za primarne troškove održavanja planinarskih objekata, vozila društva i svih drugih minimalnih potreba kako bi društvo uopće moglo funkcionirati.
Članarina predstavlja minimum kojim svaki planinar daje svoj doprinos razvoju i radu svoje planinarske udruge, a zauzvrat dobija beneficije prilikom boravka u planinarskim objektima matičnog društva i šire, raznim popustima u prodavnicama planinarske opreme, te pri drugim uslugama koje društvo pruža.
Želimo da ovaj poziv shvatite kao podsjetnik kako biste u narednoj godini platili članarinu i ostali punopravan član našeg društva.
Podsjećamo da je godišnja članarina za zaposlene 30 KM, a za ostale 20 KM. Ukoliko dva člana uže obitelji plate punu članarinu, svaki naredni samo plaća markicu u iznosu od 3 KM, te knjižicu ukoliko je novi član.
Srdačno vas pozdravljamo i radujemo se nastvaku druženja i zajedničkog planinarenja.