SJEVERNI VELEBIT – PREMUŽIĆEVA STAZA

PremuzicNaše društvo u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar organizira trodnevnu planinarsku turu Premužićevom stazom na sjevernom Velebitu u periodu od 23.09.2016. do 25.09.2016.

Kratki opis planinarske ture:

Petak – Polazak u 05,00 sati iz Mostara, dolazak na odredište oko između 9 i 10 sati i polazak stazom od Zavižana preko Rosijevog skloništa do planinarske kuće Alan gdje imamo kuhano jelo za večeru i prenoćište. Ukupno 5 do 7 sati hoda uz obilazak interesantnih odredišta po izboru uz put.

Subota– Ustajanje, doručak i nastavak putanjom preko izvora Korita i Radlovca prema skloništu Skorpovac Gdje noćimo. Ukupno 7 – 8 sati hoda uz penjanje i posjetu interesantnih lokacija.

Nedjelja– Nakon doručka krećemo preko Dabarske Kose do Baških Oštarija. Ukupno oko 6 sati hoda. Povratak do vozila uz dogovoreni prijevoz do parkinga u NP Sjeverni Velibit ispod Zavižana i povratak za Mostar u kasnijim večernjim satima.

Na ovaj izlet potrebno je ponijeti Vreću za spavanje, obroke za tri dana (osigurana samo večera u Domu Alan), vreća za spavanje, planinarska iskaznica sa markicom za tekuću godinu radi popusta, putovnica, te ostala oprema za višednevni boravak u planini. Prijevoz je organiziran osobnim automobilima.

Za ovaj izlet potrebna je dobra kondicijska sprema.

Cijena izleta je 100 KM što uključuje prijevoz, noćenje, ulaznicu za nacionalni park i obrok u domu. Razmijeniti kuna. Preostala su još 2 mjesta zbog  ograničenosti kapaciteta skloništa. Akontacija 40 KM u srijedu na sastanku.

Kontakt: Miroslav Mihalj 063 313 940

Više informacija o Premužićevoj stazi i opis ture na linku http://www.hpdlipa.hr/dokumenti/novosti/plakati/20_-_Premuziceva_staza_1-3.5.2015..pdf