Izlet na Pelješac – 19.03.2017

I ove godine 19.3.2017. HPD Prenj 1933, u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar, organizira izlet za građanstvo na vrh Sv. Ilija na Pelješcu.  Po dobrom, starom, običaju i ove godine naše društvo građane iz ustaljene mostarske svakodnevice vodi na poluotok Pelješac u susret proljeću i moru i mirisu divljih naranči. U sklopu izleta planiran je i uspon na najviši vrh Pelješca – sv. Iliju.
U samo svitanje provest ćemo se obalom do Malostonskog zaljeva odakle atraktivnim putem koji nas vodi kroz maslinike, vinograde i malena mjesta poluotoka, putujemo do Orebića odakle kreće pješački dio izleta.
Penjući se od mora prema vrhu pogled će nam obuhvaćati sve širi krajolik; Orebić i njegovu pitoresknu okolinu, te otok Korčulu i otočiće koji su se kao biseri rasuli po moru od Korčule do Orebića. Sa samog vrha, ako nam vjetar i oblaci budu skloni, vidik će nam se otvoriti i prema samom vrhu poluotoka i mjestašcima koja su se smjestila na tom dijelu poluotoka, te na kopno sa sjeverne strane i more s južne. Oni koji su ikada bili na vrhu sv. Ilija uvijek mu se vraćaju  jer je jedinstven osjećaj proboraviti gore i uživati u širini i ljepoti vidika koji se promatraču otvara pred očima.
Oni, pak, čije noge nisu dovoljno izdržljive da bi mogli ići na vrh, mogu nam se također pridružiti i provesti divan dan uživajući u šetnjici uz more, a mogu se i barkicom odvesti do Korčule, bitno je samo pri prijavi naglasiti da ne idu na vrh kako bismo sve dobro isplanirali.

Voditelj izleta je Ana Ćorić.
Dobro nam došli!

PLAN IZLETA:
7h: – Polazak ispred stadiona Zrinjskog (planirajte doći 10tak minuta ranije kako bi se krenulo točno na vrijeme)
10:h: –  dolazak u Orebić, raspoređivanje na grupe – oni koji idu na vrh i oni koji šetaju po Orebiću i Korčuli
13h: – dolazak na vrh sv. Ilija (sat i pol vremena odmora i uživanja u pogledu)
17h: – okupljanje nakon silaska u Orebić, smještanje u autobus i polazak prema Stonu
18:30: – odmor – kavica i razmjena dojmova u Stonu
20h: – polazak za Mostar
Cijena izleta je 25KM za članove našeg društva i svih pl.društava, a  30KM za ostale.
Cijena uključuje prevoz do Orebića i nazad, vodiče i organizaciju izleta.
Prijava i uplata akontacije od 15KM najkasnije do 15.3.2017.(sastanak društva). U slučaju odustajanja od izleta akontacija se ne vraća.

Svi koji su zainteresirani za izlet mogu se javiti voditeljici izleta Ani  na broj. 063348548.

NAPOMENA:  Obavezna oprema podrazumijeva planinarske cipele, vjetrovku, kapu i rukavice, rezervnu majicu za presvlak. Ponijeti bar 1,5l vode. Pored osnovne opreme,  potrebno je ponijeti putne isprave i dobru volju.