IZLET NA OMIŠKU DINARU – 19.11.2017.

Omiš je sa stijenama koje ga drže u naručju i utvrdama koje su građene na njima jedno od mjesta koja plijene ljepotom i pogled na koje uvijek iznova čovjeku oduzme dah. Duboki kanjon Cetine koji razdvaja Omišku Dinaru od Mosora i Poljičke planine doprinosi veličanstvenosti prizora i mami da se istražuje. Nadaleko ne postoji tako mali prostor sa tako puno izazova i odredišta koja su svako za sebe jedan čudesni svijet u koji vrijedi zaviriti. Priroda je ovdje bila izdašno kreativna, pa je i povijest ovog kraja izuzetno zanimljiva. Neka ovaj izlet bude prilika da osjetite bar djelić ogromne ljepote će vam se podastrijeti pred očima.


Naša pješačka tura kreće iz samog grada Omiša iz kojega se penjemo do Fortice, utvrde nad gradom s koje se pruža neopisivo lijep pogled izbliza na kamene stubove Poljičke planine. Odatle ćemo se nakon odmora spustiti na stazu koja uz strminu ponad mora vodi prema vrhu Kula (864mnv) koji je naše krajnje odredište. Za uloženi napor dobivamo jedan od najljepših pogleda koji se može doživjeti s vrhova uz Jadransko more, s jedne strane na Biokovo a s druge na Mosor i preko Omiša na Poljičku planinu, s treće na kanjon Cetine a s četvrte na More i otoke i ušće Cetine. Kud ćeš više!
U povratku ćemo svratiti do Gata vidjeti spomenik Mili Gojsalić nad kanjonom Cetine i isprobati specijalitet ovog kraja – soparnik (svi koji su zainteresirani za ovo trebaju to naglasiti pri prijavi za izlet)
6:00 – polazak ispred stadiona u Mostaru
8:30 – dolazak u Omiš, kavica i šetnja po starom dijelu grada
9:00 – početak pješačkog uspona
10:00 – dolazak na Forticu
11:00 – nastavak pješačenja prema Kuli (usput ćemo odmoriti kod “Lude kuće”
13:00 – dolazak na Kulu, odmor, ručak, uživanje
14:30 – polazak nazad
16:30 – polazak autobusom prema Gatima
17:00 – soparnik, vino i ostalo
19:00 – polazak za Mostar
Cijena izleta: 30KM, a članovi planinarskih društava sa ovjerenom iskaznicom za tekuću godinu imaju popust od 5KM.
Uplata akontacije od 15KM najkasnije do 15.11.2017. u 20 sati (sastanak društva).
Uz osnovnu planinarsku opremu (cipele, ruksak, vjetrovka, kapa) obavezno ponijeti 1,5l vode i hranu za jedan dan.
NAPOMENA: ponijeti putovnicu!
Prijave i informacije kod voditelja izleta Ana Perić tel. 063-349-827 (najbolje poslati poruku na Viber ili GSM kako biste bili sigurni da ste evidentirani, a ako zovete, molim vas da radnim danom zovete poslije 16h).