Dvodnevni izlet i skijanje na vlašiću

Društvo naredni vikend 10. i 11.2.2018. organizira dvodnevni izlet i skijanje na planini Vlašić.

Polazak je u subotu 10.2.2018. u 05,00 sati ispred hotela Ero.

Do odredišta približno imamo 3 sata vožnje. Po dolasku u Travnik možemo kratko svratiti na kavu/pitu/ćevape.

Smještaj je u pl. domu Paklarske stijene na 1509 m/nm do kojeg se dolazi vozilima. Za noćenje nije potrebno nositi vreće za spavanje.

Prijevoz je osiguran kombijem društva i osobnim vozilima.

Grupa – planinarenje

Nakon smještaja u domu očekivani polazak na planinarsku turu je u 09,00 h. Nakon 45 min hoda stižemo do doma Devečani gdje se može natočiti voda. Nastavljamo prema vrhu Vlašićka Gromila (1919 m/nm). Odavde se, oni koji žele, mogu vratiti do doma, a ostali nastavljaju dalje prema vrhu Pavo (1807 m/nm). Vraćamo se drugom stazom, ali ćemo u povratku opet naići kraj planinarskog doma Devečani.

Povratak u dom je planiran u 17.00 h gdje će za one što se prijave biti osiguran ručak. Dužina pješačenja je 17 km. Domaćini su nam članovi HPD Vitez i PD Paklarske stijene. Navečer je druženje i fešta u domu.

Hrana je iz ruksaka, izuzev dogovorenog ručka, a u domu se također može kupiti kvalitetan Vlašićki sir.

Grupa – skijanje

Po dolasku do pl. doma odlazak vozilima na skijalište Babanovac i skijanje. Priključenje ostatku ekipe po završetku skijanja u pl. domu. Udaljenost do skijališta od doma je 5 km.

Nedjelja

Slobodne aktivnosti ( skijanje na Babanovcu, spavanje do kasnije, planinarska tura po dogovoru, vježbanje zimskih tehnika u planinarstvu)

Željeli bih da napomenemo da je ova tura namijenjena i onima što nemaju iskustva sa snijegom na planini kako bi ga zavoljeli. Pođite bili spori ili brzi planinari. I da, dobro se obucite te impregnirajte gojzerice obavezno. Obavezne su gamaše, kapa i dobre rukavice.

Polazak nazad je u 16,30 sati, ćevapi uz put u Travniku, a očekivani dolazak u Mostar je u kasnijim večernjim satima.

Cijena izleta je 45 KM za članove planinarskih društava uz predočenje ovjerene planinarske iskaznice za 2017. ili 2018. godinu, a 55 KM za ostale. Cijena uključuje prijevoz do Vlašića i nazad, ručak i smještaj u pl. domu.  Prijave i uplate akontacije u iznosu od 20 KM kod voditeljice izleta Anite Jurić na tel. 063 315 680.