Volujak i Trnovački Durmitor

IZLET NA VOLUJAK I TRNOVAČKI DURMITOR

HPD Prenj 1933 Mostar i Stanica planinarskih vodiča Mostar vas pozivju na jesenji vikend u planini.

Ovaj put idemo na Trnovački Durmitor, Volujak, Trzivku, te Kuk ili Lebršnik. Ove planine obiluju tragovima glacijacije, poput morena, ledenjačkih cirkova i dolina te krškim oblicima, oštrim planinskim vrhovima i grebenima, ali i šumama, visoravnima i planinskim pašnjacima, tako da su izuzetno atraktivne za posjetiti i doživjeti ih u bilo koje doba godine a naročito u ranu jesen.
Polazak: petak 20.10.2017. u 16h od stadiona pod Bijelim brijegom (moguć polazak i ranije isti dan po dogovoru)
Povratak: u nedjelju u večernjim satima.
Noćenje: 2 noćenja u jednom od boljih planinarskih domova u BiH, planinarskom domu u Papinom dolu koji su izgradili i za koji se skrbe planinari PD “Volujak” iz Gacka. Do doma ćemo se dovesti kombijem i osobnim vouzilima (ponijeti vreće za spavanje, podloške ne trebaju). U domu se može i kuhati a u dvorištu doma, na samom rubu šume, je stol s klupama gdje se može objedovati.
Cijena izleta je 45 KM za planinare sa ovjerenom iskaznicom za tekuću godinu i  50 KM za ostale, te pokriva troškove prijevoza i noćenja.

Hrana iz ruksaka. Drugu večer u domu planiramo pripremati zajedničku večeru.
Za sve koji nisu za zahtjevnije uspone puno je mogućnosti da tamo ugodno provedu vikend: branje gljiva u šetnjama po šumama koje su već pune jesenjih boja, ili kroz livade do Jagodinog jezera, laganiji uspon na Kuk ili na Lebršnik itd. Za svakog se može naći nešto što baš njemu odgovara.
Prijave kod voditelja izleta Miroslava Mihalja na br. 063313940 i uplate akontacije od 20KM najkasnije do  sastanka društva tj. do srijede 18.10.2017. u 20h.

Ovako je izgledalo proteklih godina:
http://hpd-prenj1933.ba/jesen-na-biocu-i-volujaku/