Projekt sa izviđačima iz Belgije

image (3)Već treću godinu za redom naše društvo ugošćava izviđače iz Belgije na projektu markiranja planinarskih staza i uređenja planinarskih kuća.

Protekli mjesec u planinarskim kućama na Bogodolu i Blidinju boravilo je 6 grupa sa ukupno  140 izviđača. Sve grupe su vrijedno radile na markaciji staza na planini Čabulji  i Čvrsnici. Napravljena je ograda od odbačenih debala munike ispred planinarske kuće Munika kako bi zaštitili travnjak , te uređene okućnice oba objekta.
Pored rada naši gosti uživali su u planinarenju na, kupanju na Blidinjskom jezeru, večernjim druženjima uz logorsku vatru i koji domaći specijalitet, te obilasku Mostara.
Zahvaljujući članovima društva koji su prihvatili obavezu brige o izviđačima i sudjelovanja u projektu sve je proteklo u najboljem redu, a gosti nisu krili oduševljenje ljepotama prirode i dobrom zabavom, te je za očekivati da će prenjeti pozitivne ocjene kolegama koji narednih godina također planiraju sudjelovati u sličnim projektima sa našim društvom.