PLANINARSKA ŠKOLA 2017

Već 10. godinu za redom, s početkom proljeća HPD Prenj 1933 Mostar u suradnji sa Stanicom planinarskih vodiča Mostar organizira planinarsku školu.
Opća planinarska škola je osnovni oblik obrazovanja planinara.

Polaznici stiču znanja o  kretanju i boravku u planini, opasnostima u planini, upoznaju se sa tehničkom opremom i prvom pomoći. Također, završena Planinarska škola preduvjet je za upis u škole i tečajeve iz planinarskih specijalnosti (alpinističke, športsko-penjačke, speleološke,  vodičke).

Planinarska škola podijeljena je u dvije cjeline:
Teorijski dio: -predavanja koja se održavaju četvrtkom u 19:00 u prostorijama HGSS-a (zgrada Mostarka)

Praktični dio: -izleti i vježbe koje se izvode  tijekom vikenda na planinama u okolini Mostara; Prenj, Čvrsnica, Čabulja, Velež . Osim  izleta na planine u okolini u programu škole  je i posjeta špilji Vjetrenici, te vikend sportskog penjanja u Omišu.

Prvo predavanje i početak škole je 27.4.2017. u 19:00 u prostorijama HGSS-a (zgrada Mostarka).

Prijaviti se možete OVDJE.

Dakle, u školu se mogu upisati svi planinari stariji od 15 godina. Cijena škole iznosi 50KM, a u nju su uračunati troškovi organizacije, literatura te ulaznica za posjet spilji Vjetrenici

Po završetku teorijskog i praktičnog dijela škole slijedi dvodnevna vježba(matura) sa noćenjem u prirodi.  Polaznicima koji uspješno završe Školu uručuju se diplome o  završenoj Općoj planinarskoj školi na prigodnom druženju u prostorijama Društva.

Za dodatne informacije obratite se na  E-mail: hpdprenj@gmail.com
ili na broj 063/ 486-909 (Josip).