ODRŽAN USPON 100 ŽENA U PLANINI

20160417_141657U nedjelju 17.4. 2016. održan je VIII. uspon „100 žena u planini“  koji se održava u spomen na inicijatoricu Marinu Dodik.

Idealni vremenski uvijeti su omogućili da Žlijeb 910mNv  na Čvrsnici osvoji 128 sudionika iz regije (Mostar, Konjic, Višići, Čapljina…) u dobi od 6 do 59 godina. Osim velikog broja žena u najboljim godinama, djevojaka i djevojčica, sudjelovao je i dječak Nikola sa svojom mamom, a susreli su nas i dečki koji su taj dan uživali na istoj lokaciji. Tri psa su držali tempo s nama, zelene grane su nam veselo mahale u susret, ljubičice su bile u najvedrijem izdanju a 2  izvora pitke planinske vode su poslužila kao najbolja okrepa. Zanimljivo je da je ove godine zabilježeno čak 94. novih sudionika, što nam je drago obzirom je to pokazatelj interesa za prirodu i rekreaciju, reklo bi se „zdravo društvo“. Posebno su nam dragi sudionici koji redovito sudjeluju na ovom tadicionalnom usponu i na taj način nam daju motivaciju da se trudimo i dalje. Preneseni su pozitivni utisci i to nas iznova motivira. Ponosni smo na šestero djece 2009.godište (ukupno 18 maloljetnika) koji su sami junački izdržali uspon od cca 900mNv u tajanju od cca 2h. Novi vrhovi su pred njima 🙂 Oni su naša nada i budućnost da će čuvati prirodu kako bismo svi u njoj uživali.

HPD Prenj 1933 i Stanica planinarskih vodiča Mostar se zahvaljuju svim sudionicima na dostojanstvenom ponasanju, jer su svi doprinijeli da uspon bude ugodan, okoliš ostane čist i netaknut i da nam ovo bude divna uspomena i motivacija za osvajanje novih planina i vrhova.