Mostar Outdoor, Šetnja za život

Udruga “Moj Grad” Mostar, Biciklistički klub Mostar i Hrvatsko planinarsko društvo “Prenj 1933” u nedjelju, 1. listopada, organiziraju dvije humanitarne sportske manifestacije s ciljem prikupljanja novčane pomoći za oboljelu djevojčicu Anu Ritu Puljić.
Planirano je da se održi humanitarna biciklijada ulicama Mostara pod nazivom “Vožnja za život”, a u sklopu tradicionalnog Mostar Outdora manifestacija “Šetnja za život”.
Tijekom biciklijade i planinarskog druženja na Čabulji svi će sudionici, ali i ostali sugrađani, moći dati svoj prilog kako bi se pomoglo u skupljanju neophodnih novčanih sredstava za Anino liječenje.
Prilozi će se skupljati na Trgu hrvatskih velikana (Rondo) gdje će startati i završiti biciklijada, te ispred planinarskog doma u Bogodolu.
“Ovim putem pozivamo sve sugrađane da se odazovu ovoj akciji i u što većem broju još jednom  iskažu solidarnost i humanost po kojoj su prepoznatljivi”, naveli su organizatori.
Inače, start biciklijade je zakazan za 10 sati i vozit će se u dužini od 7 kilometara, dok je polazak za planinarsko druženje zakazan u 8:30 sati ispred zgrade Mostarke.
Ana Rita Puljić je trogodišnja djevojčica koja nikad nije stala na svoje noge,a velika želja joj je da pleše s prijateljicama. Boluje od teške bolesti mišića, spinalne mišićne atrofije koja nažalost zahvaća i pluća tako da djeca s tom dijagnozom do četiri godine završe na respiratoru.
Ona sada ima mogućnost liječenja u Njemačkoj, ali cijena jedne injekcije je 100.000 eura. A treba ih godišnje primiti bar pet.