Izlet na planinu Vlašić 2./4.2.2018.

Petak

Polazak ispred hotela Ero u 16.30. Priblizno imamo 3 h vožnje. Po dolasku u Travnik možemo svratiti na kavu/pitu/ćevape. Smještaj je u domu Paklarske stijene na 1509 m/nm i direktno dođemo vozilima do njega. Ne treba nositi vreću za spavanje. U domu možete kupiti Vlašićki sir, oni koji su ga kupili prošle godine su bili zadovoljni.

Subota

Polazak na turu je u 8 h. Nakon 45 min stižemo do doma Devečani gdje se moze natočiti vode. Nastavljamo prema vrhu Vlašićka Gromila (1919 m/nm). Odavde se oni koji žele mogu vratiti do doma, a ostali nastavljaju naprijed prema vrhu Pavo (1807 m/nm). Vraćamo se drugom stazom, ali ćemo u povratku opet naići kraj planinarskog doma Devečani. Povratak u dom je planiran u 15.30 h gdje će za one što se prijave biti osiguran ručak. Dužina staze je 17 km. Domaćini su nam članovi HPD Vitez i PD Paklarske stijene. Navečer je druzenje i fešta u domu.

Nedjelja

Doručkovat ćemo u jednoj od travničkih ćevabdzinica i krećemo prema Mostaru.

p.s samo da napomenemo da je ova tura namijenjena i onima što nemaju iskustva sa snijegom na planini kako bi ga zavoljeli 🙂 Pođite bili spori ili brzi planinari. I da, dobro se obucite te impregnirajte gojze obavezno. Obavezne su gamaše i dobre rukavice (ne vunene).

Cijena izleta je 50 KM za članove planinarskih društava uz predočenje ovjerene planinarske iskaznice za 2017. ili 2018. godinu, a 55 KM za ostale. Ima opcija i da se noći jedan dan. U tom slučaju je cijena – 12 km.

Cijena uključuje prijevoz do Vlašića i nazad, ručak i smještaj u domu.  Prijave i informacije kod voditeljice izleta Anite Jurić na tel. 063 315 680