Planinarska kuća na Bogodolu

BogodolNa udaljenosti od 20km  sjeverozapadno od Mostara,  u mjestu Bogodol podno planine Čabulje, na nadmorskoj visini od 900m nalazi se planinarska kuća, koju smo od milja nazvali “Planinarski kutak”.  Do kuće vodi odličan asfaltni put tako da je lako dostupna svima koji do nje požele doći. Objekt se sastoji od prostranog dnevnog boravka, odvojene kuhinje,  hodnika, te dvije spavaonice u koje se može smjestiti 20 ljudi. U dvorištu kuće je konoba sa roštiljem i trijemom, te klupama i stolovima za ugodno druženje i odmor. Grijanje je na drva (peć u dnevnom boravku) a kuća je pitkom vodom snadbjevena iz čatrnje. Kuća je priključena na elektroenergetsku mrežu, a toalet je poljskog tipa (izvan objekta). Ukupna površina objekta je približno 70m2.

Nedaleko od kuće je polazna točka planinarske staze koja vodi do najvišeg vrha planine Čabulje – Velike Vlajine (1780mnv) na koji se može doći za  3-4 sata hoda.  Za planinare slabije kondicije i građane koji se ne bave planinarenjem ali žele brdsku šetnju,  od planinarske kuće vode markirane staze do obližnjih uzvisina Male i Velike bandurice sa kojih se također pruža lijep pogled na krajolik.

Cijena noćenja u objektu je 10 KM, a članovi HPD Prenj 1933 Mostar imaju pravo na popust od 50%. Za veći broj noćenja, ili za veće grupe moguće je dogovoriti popust.

Kontakt telefon: + 387 63 313 940

Život nema reprizu!